Hengsten

It’s Possible SRK

its possible

 

Beoordeling:
Stap 7 Draf 7,5 Houding/balans 8 Galop 8,5 Reflexen 8 Techniek 8 Vermogen 8 Rijdbaarheid 9 Instelling 8 Aanleg 8 Totaal 82

Afstamming:
De vader van It’s Possible SRK is de preferente hengst Berlin, die medeverantwoordelijk was voor onder andere de gouden teammedailles op de WEG in Aken in 2006 en op het EK in Aken een jaar later. Berlin krijgt met It’s Possible SRK zijn vierde zoon bij het KWPN goedgekeurd. De keurmerrie Don’t Forget Liefhebber liep een zeer goede EPTM-test van 85 punten, waaronder negens voor techniek en aanleg. Momenteel springt zij 1.35m. Haar moeder is de bekende merrie Harmonie, die zelf op 1.50m-niveau liep en (groot)moeder is van vele sportpaarden. Zo werd haar zoon Dutch Design (v.Dollar de la Piere) 1.40m-geklasseerd onder Henk van de Pol al KWPN-goedgekeurd en sprongen Apropos ân Liefhebber (v. Patent), Manet (v. Colino) en Vamp (v. Colino) internationaal. Ook grootmoeder Electra verdiende haar sporen in de fokkerij en was zelf actief in het 1.35m. Naast een groot aantal paarden dat op 1.35m-niveau sprong bracht de stam ook het Grand Prixpaard Aiyetoro (v. Concorde) van Harrie Smolders voort.

5A3B5966-1EE4-42BB-9678-EFE9BCBEEE2FOnderzoekrapport:
It’s Possible SRK is een eerlijke en betrouwbare, ongecompliceerde, soms wat flegmatiek aandoende hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich zeer goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende van ruimte en goed van souplesse. De galop is lichtvoetig en goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende tot goede houding en een goede balans. It’s Possible SRK springt met een goede afdruk en dito reflexen. De hengst springt met een goede beentechniek en veel lichaamsgebruik en maakt de sprong achter goed af. It’s Possible SRK lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft It’s Possible SRK veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok- en aanparingsadvies:
It’s Possible SRK kan de galoppade verbeteren en techniek en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Jagger SRK

jagge1

921933F1-DDD1-444B-BADF-E3FF2EB9E58F

Beoordeling:
Stap 7 Draf 6,5 Houding/balans 7 Galop 8 Reflexen 8,5 Techniek 8 Vermogen 8,5 Rijdbaarheid 8 Instelling 8 Aanleg 8,5 Totaal 82

Afstamming:
De Hors la Loi II-zoon Untouchable (vader van Jagger SRK) heeft een indrukwekkende carrière achter de rug onder Daniel Deusser. De een jaar oudere volle broer van Jagger SRK werd eveneens aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Hun moeder Uminka komt uit een bekende succesvolle sportstam en is een dochter van de preferente hengst Burggraaf. Grootmoeder Aminka heeft haar sporen in de fokkerij meer dan verdiend. Deze dochter van de preferente volbloed Lucky Boy xx is de moeder van het Grand Prix-springpaard Gabinus (v. Akteur), het internationale 1.40m-paard Wanna Haves (v. Karandasj) en 1.35m-paarden van Burggraaf en Calvados. Ze is de overgrootmoeder van Zernike K (v. Sam R), die onder Brianne Goutal in het 1.60m is geklasseerd. Jaggers overgrootmoeder Viola B (v. Farn) is de moeder van KWPN-hengst Topas (v. Marco Polo), het Grand Prix-springpaard Ego (v. Indocator) van Walter Gabanthuler en een aantal 1.30m-springpaarden. De rij met bovengemiddelde sportpaarden uit deze lijn is lang, zo komen ook de Grand Prix-springpaarden Warrant (v. Amor) van Chris Kappler, Kamillus (v. Zuidhorn), Kyminka (v. Edison) van Guancarlo Guastella, Limminka (v. Topas) en Oxford (v. Topas) van Lauren Hester uit deze moederstam.

Onderzoeksrapport:
Jagger SRK is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en ruim voldoende balans. De galop is krachtig met een goede ruimte. Jagger SRK springt goed met het lichaam naar boven met goede reflexen, een goed lichaamsgebruik en een goede voorbeentechniek. Op de sprong wordt de heup wel naar boven gebracht maar vouwt de hengst het achterbeen vaak nog teveel onder het lichaam. Jagger SRK lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Jagger SRK veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

jagger3

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok- en aanparingsadvies:
Jagger SRK kan het model verbeteren en reflexen en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.